چرا هرگز نباید بدون برنامه تبلیغ کنیم؟
رادیو، تلویزیون، اینترنت و پیام های کوتاه (SMS) چنان ما را در چنبره خود گرفته اند که گویی رهایی و خلاصی از سیطره آنها ممکن نیست. گسترش رسانه ها درجهان امروز، تمامی اشکال زندگی ما را دستخوش دگرگونی کرده و دراین میان، شیوه خرید کردن ما را نیز تحت الشعاع قرارداده اند. رسانه ها به عنوان کاربران تبلیغ درعصر حاضر و بخصوص دردهه اخیر، فضا را به گونه ای تغییر داده ان ...
بی برنامه تبلیغ نکنیم
چرا هرگز نباید بدون برنامه تبلیغ کنیم؟
رادیو، تلویزیون، اینترنت و پیام های کوتاه (SMS) چنان ما را در چنبره خود گرفته اند که گویی رهایی و خلاصی از سیطره آنها ممکن نیست. گسترش رسانه ها درجهان امروز، تمامی اشکال زندگی ما را دستخوش دگرگونی کرده و دراین میان، شیوه خرید کردن ما را نیز تحت الشعاع قرارداده اند. رسانه ها به عنوان کاربران تبلیغ درعصر حاضر و بخصوص دردهه اخیر، فضا را به گونه ای تغییر داده اند که هیچ کس نمی تواند ادعا کند از تأثیر تبلیغات تجاری دراشکال رسانه ای آن برحذر است.
نتایج یک تحقیق حاکی است که هرشهروند درکشورهای توسعه یافته روزانه درمعرض هزار پیام تبلیغاتی است که او را دعوت به خرید یا استفاده از محصولی خاص می کند. با فرض اینکه این تحقیق دقیق نباشد و حتی به صورت صد درصد نیز اغراق شده باشد، بازهم در می یابیم که میزان پیام های تبلیغاتی چقدر زیاد است. اما آیا همه این پیام ها مؤثرند؟ تبلیغات زیاد، مستمر و بدون برنامه، نه تنها باعث جلب مخاطب نمی شود که در او وقفه ایجاد کرده و باعث می شود، مخاطب به پیام پاسخ منفی بدهد. اما آیا راه حلی برای این مشکل وجود دارد؟
پاسخ این سئوال در چهار فرض خلاصه می شود:
ـ انتخاب درست مخاطب هدف
ـ تبلیغ درمکان درست
ـ تبلیغ درزمان مناسب
ـ انتخاب درست پیام
یافتن پاسخ مناسب برای این چهارفرض درگرو حل چهار سئوال سنتی است: «کی، کجا، کی و چطور؟»
انتخاب درست مخاطب هدف
شناخت مخاطب، اطلاع یافتن از سلیقه ها و علاقه مندی هایش، گرایش ها و نحوه تفکرش به ما دردرک بهتر او یافتن پیام مناسب و مؤثر کمک می کند. این اطلاعات همچنین ما را در یافتن رسانه ای مناسب با شأن و سلیقه او رهنمون می کند.
از مکان درست تا زمان مناسب
درک صحیح از ذوق مخاطب به ما کمک می کند تا دریابیم که پیاممان درکجا و در چه زمان برمخاطبان تأثیر درست و مناسب را خواهد داشت. استفاده دقیق از رسانه به گونه ای که پیام رسانه ای با حداقل خطا، مخاطب خاص را هدف قراردهد، اصل مهمی است و همین دقت نظر است که به پیروزی یا شکست پیام تبلیغاتی منجر می شود. کشف رابطه پیام با محصول و برند مشخص و ایجاد ارتباط تنگاتنگ و پیوسته پیام با محصول، موضوعی بسیار پر اهمیت است. هرچه مخاطب ما فرهیخته ترباشد، این رابطه و ارتباط باید به شکل دقیق تر برقرار شود.
پیام درست
طراحی درست و رسای پیام، شاه کلید موفقیت پیام است. با درک صحیح چارچوب های نظری، فکری، نیازها، نگرش ها، زمان تأثیر پذیری و باورهای مخاطب هدف، می توان پیام صحیح، درست، مؤثر و مرتبط را طراحی و ارائه کرد.