ثبت آگهی رایگان

علامتهاي موثر در روابط اجتماعي

8 / 10
از 133 کاربر
مرجع : بازدید : 1278
مطالب » فرهنگی و اجتماعی » اجتماعی » ﺳﻪشنبه 24 فروردین 1395 در 50 : 21
علامتهاي موثر در روابط اجتماعي علامت اول : تماس چشمیاز کجا می فهمید کسی به حرف شما گوش می دهد ؟ اولین نشانه ی برقراری ، تماس چشمی است . موضوعی خالص و به شدت ساده . اگر کسی به شما نگاه نکند ، به حرفهای شما گوش نمی دهد .البته تمام موارد ذکر شده در این علامت ، مخصوص افراد هم جنس می باشد .چند بار تا کنون فکر کرده اید ، و یا شاید به دوستانتان گفته اید :« وقتی با تو حرف می زنم ، به من نگاه کن ! ...
علامتهاي موثر در روابط اجتماعي

علامتهاي موثر در روابط اجتماعي

علامتهاي موثر در روابط اجتماعي

علامت اول : تماس چشمی

از کجا می فهمید کسی به حرف شما گوش می دهد ؟ اولین نشانه ی برقراری ، تماس چشمی است . موضوعی خالص و به شدت ساده . اگر کسی به شما نگاه نکند ، به حرفهای شما گوش نمی دهد .

البته تمام موارد ذکر شده در این علامت ، مخصوص افراد هم جنس می باشد .

چند بار تا کنون فکر کرده اید ، و یا شاید به دوستانتان گفته اید :« وقتی با تو حرف می زنم ، به من نگاه کن ! » آیا متوجه شده اید چقدر ناراحت کننده است که با کسی حرف بزنید و او به شما نگاه نکند ؟ آیا هرگز متوجه شده اید که وقتی با کسی حرف می زنید و او به شما نگاه می کند ، چقدر راحت تر هستید ؟

اگر بیش از اندازه چشم از روی کسی که حرف می زند برتابید و نگاهتان را به طور طولانی از او برگیرید ، در طرف مقابل ، واکنش منفی ایجاد می کنید . زیرا او کم کم با خود فکر می کند : « من کسل کننده هستم ، او مرا دوست ندارد .» ، یا « او به حرف من علاقه ای ندارد .»

وقتی تماس چشمی خوب نباشد ، هیچ اندیشه ی مثبتی ایجاد نخواهد شد . برای اینکه خوب ظاهر شوید ، باید به هنگام گوش دادن تماس چشمی برقرار سازید .

با کسی که با شما حرف می زند ، اگر هم جنس شماست ، حتما تماس چشمی برقرار کنید . این گونه اشخاص متوجه می شوند که آیا شما به حرفهایشان گوش می دهید یا نمی دهید . هر چه تماس چشمی بیشتری برقرار کنید ، بیشتر درگیر و علاقه مند به نظر می رسید .

اگر با غیر همجنس خود صحبت می کنید ، مواظب نوع نگاهتان باشید . نگاهی که حاکی از توجه بیش از حد است ، با نگاهی که حاصل خیره شدن مصنوعی و نمایشی است متفاوت است .
در لحظه‌ی اکنون باقی بمانید :  اگر می خواهید از جذبه و گیرایی برخوردار باشید ، باید حضور داشته باشید . با طرف مقابل یک دقیقه یا یک ساعت وقت صرف کنید . سعی کنید در لحظه باقی بمانید و به کسی که حرف می زند ، توجه کنید . بدون حضور داشتن در لحظه  ، نمی توانید گیرایی داشته باشید .

عادت کنید به هنگام گوش دادن با کسی که حرف می زند ، تماس چشمی برقرار کنید . به پیشانی ، پشت سر او و نقاط دیگر توجه نکنید . به غذاهای روی میز نگاه نکنید . بگذارید چشمان و توجه شما متعلق به او باشد ، و آن قدر به این رفتار ادامه دهید تا صحبتش به انتها برسد .

در خانه و با افراد خانواده هم به هنگام صحبت ، تماس چشمی برقرار کنید . وقتی در برقراری تماس چشمی از مهارت کافی برخوردار شدید ، می توانید از برقراری تماس چشمی معمولی ، به برقراری تماس چشمی برتر حرکت کنید .

اگر مطمئن نیستید که چند نوبت باید نگاه کردن در چشمان شخص صحبت کننده را عوض کنید ،به کسی که یک مستمع خوب است نگاه کنید . به کسانی که با هم صحبت دو طرف دارند توجه کنید . این گونه ، بهتر می توانید حرکت مناسب را تشخیص دهید

 

علامت دوم : سوسو زدن

به هنگام گوش دادن ، برقراری تماس چشمی برتر به مهارت دیگری احتیاج دارد . این روشِ برقراری تماس چشمی،  در واقع یک تماس چشمی برتر و شدیدتر است که ما اصطلاحا به آن « سوسوزدن » می گوییم . جریان از این قرار است که وقتی طرف مقابل صحبت می کند ، شما نگاهتان را از یک چشم او به چشم دیگرش منتقل می سازید . به عبارت دیگر ، یک بار در یک چشم و لحظاتی بعد در چشم دیگر او نگاه می کنید و به همین شکل ادامه می دهید .

گوش دادن حقیقی در برابر گوش دادن ساختگی

حتما معکوس "دقیق نگاه کردن"  را هم دیده اید . حتما متوجه شده اید اشخاص در مواقعی چهار چشمی به شما نگاه می کنند ، اما ته چشمشان متوجه شما نیست . این حالت نشان می دهد کسی که گوش می دهد ، نوع گوش دادنش ساختگی و مصنوعی است . او در واقع به شما گوش نمی دهد ، نگاهش تهی و خالی است و شما بلافاصله سوء ظنتان به او جلب می شود . می فهمید او به راستی به شما توجهی ندارد و به حرفی هم که می زنید ، بی علاقه است .

چشمانتان را حرکت بدهید .

اگر می خواهید دیگران ببینند که شما به حرفهایشان گوش می دهید ، چشمانتان باید حرکت داشته باشند . هر چه فعالیت چشم بیشتر باشد ، بیشتر درگیر و متوجه به نظر می رسید . هر چه فعالیت چشم کمتر باشد ، توجه و درگیری شما کمتر است .

ابزار شما برای تأثیر گذاری بردیگران : حالا که به هنر تماس چشمی طولانی پی بردید ، در منزل تمرین حرکت دادن چشم یا به عبارتی روش سوسوزدن را تمرین کنید . این بار که به صحبت کسی گوش می دهید ، چشمانتان را به ترتیب از یک چشم او به چشم دیگرش حرکت دهید . اما در این کار افراط نکنید . زیرا ممکن است این کار به حساب آن گذاشته شود که خدای ناکرده شما تیک عصبی دارید .

اگر مطمئن نیستید که چند نوبت باید نگاه کردن در چشمان شخص صحبت کننده را عوض کنید ،به کسی که یک مستمع خوب است نگاه کنید . به کسانی که با هم صحبت دو طرف دارند توجه کنید . این گونه ، بهتر می توانید حرکت مناسب را تشخیص دهید .
ارتباط اجتماعی

علامت سوم : متمایل کردن سر

وقتی کسی با شما حرف می زند ، به خصوص وقتی برایتان از اهمیت به خصوصی برخوردار است ، سرتان را اندکی خم کنید . می توانید جلوی آیینه تمرین کنید .

حالا به قاعده ی دیگری توجه کنید :  وقتی حرف می زنید ، سرتان را راست بگیرید ، ولی  وقتی گوش می دهید ، سرتان را به سمتی متمایل نمایید .

می توانید سه روشی را که تاکنون یاد گرفته اید ، با هم ترکیب کنید . چشمانتان را روی چشمان کسی که حرف می زند جابه جا کنید ، تماس چشمی برقرار کنید و بعد سرتان را در حال شنیدن کمی کج کنید . اینها روش هایی هستند که مستمعین بزرگ و آنهایی که در این خصوص تبحر دارند ، از آن استفاده می کنند .

 
علامت چهارم : سر را به علامت تأیید پایین آوردن

سر به علامت تأیید پائین آوردن ، روش قدرتمند دیگری برای نشان دادن گوش کردن است ؛ که گیرایی شما را به دیگران انتقال می دهد . بعضی ها عادت دارند  که وقتی گوش می دهند ، سرشان را به علامت تأیید فرود آورند ، اما جمع دیگری اصولا سر تکان نمی دهند . وقتی به واکنش دیگران به هنگام گوش دادن توجه کنید ، متوجه می شوید که سر به علامت تأیید پایین آوردن تا چه اندازه مهم است . وقتی این علامت وجود نداشته باشد ، گیرایی شنونده و انرژی او به میزان زیاد کاهش می یابد .

سه راه برای "سر به علامت تأیید پایین آوردن" : سر تکان دادن ، نشانه ی آن است که به چه خوبی گوش می دهید ، چه فکری در سر دارید ، و چه احساسی می کنید. در واقع ، با سه نوع سر تکان دادن مواجه هستیم : سر تکان دادن آرام ، سر تکان دادن کمی سریع تر و سر تکان دادن بسیار سریع .

هر یک از اینها فایده و اثر خودشان را دارند ، و اغلب مردم متوجه آن می شوند .

سر تکان دادن آرام در واقع این پیام را مخابره می کند :« دارم درباره اش فکر می کنم . » این سر تکان دادن لزوما به این معنی نیست که شما موافق صحبت هستید .

بعد به سر تکان دادن کمی سریع تر می رسیم ، که در واقع می گوید : « حق با شماست ، حرف شما را قبول دارم . »

و سرانجام به سر تکان دادن بسیار سریع می رسیم ، که می گوید : « حرفت را قبول دارم و از آنچه می گویی ، به هیجان آمده ام .»

شما هم این را روی دوستانتان آزمایش کنید و نتیجه اش را ببینید .

برای اینکه بفهمید چه فاصله ای از طرف مقابل مناسب است ، به واکنشهای خود وقتی اشخاص بیش از اندازه به شما نزدیک یا از شما دور می شوند ،  توجه کنید . بعد آنچه را که درباره ی طرز حالت بدن با دیگران آموخته اید ، مورد استفاده قرار بدهید

علامت پنجم : زبان تن

وقتی نشسته اید ، حالت بدن شما در برابر کسی که حرف می زند تا حدود زیاد موضع و علاقه ی شما به صحبت او را نشان می دهد . وقتی به سمت کسی متمایل می شوید ، انگار با حالت بدنی خود به او می گویید : «به نظرم می رسد که حرفهای جالبی می زنید . شما با نیرویی جادویی مرا به سمت خود می کشید . » اما اگر در جهت خلاف کسی که حرف می زند متمایل شوید ، انگار می گویید :« از حرفهایت خسته شدم . دهها کار جالب دارم بکنم که از گوش دادن به حرفهایت بهتر است . »

همه چیز مهم است

به عنوان یک قانون سر انگشتی ، سعی کنید وقتی کسی با شما حرف می زند ، بدنتان را به سمت او متمایل کنید . اگر پاهایتان را روی هم انداخته اید ، کاری کنید زانو و ساق پایی که در رو قرار گرفته به سمت کسی که حرف می زند نشانه رود . مراقب باشید که دستهایتان روی هم نباشند . به هنگام صحبت کردن ، دستهایتان را تکان بدهید . این گونه ، گشادگی و پذیرا بودن را به نمایش می گذارید .

وقتی ایستاده اید . به فاصله خود با شخص طرف مقابل توجه کنید . نه فاصله ی خیلی دور مناسب است ، نه فاصله ی خیلی نزدیک . برای اینکه بفهمید چه فاصله ای از طرف مقابل مناسب است ، به واکنشهای خود وقتی اشخاص بیش از اندازه به شما نزدیک یا از شما دور می شوند ،  توجه کنید . بعد آنچه را که درباره ی طرز حالت بدن با دیگران آموخته اید ، مورد استفاده قرار بدهید.



دوایر ارتباط

سه دایره ی هم مرکز را در نظر بگیرید . تصور کنید که شما در مرکز دوایر قرار گرفته اید .

اولین دایره ، در فاصله دو پایی شما از طرف مقابل قرار دارد . این یک فضای شخصی و صمیمانه است . اعضای خانواده معمولا در این فاصله از یکدیگر قرار می گیرند . اگر با همتایان تجاری و یا آشنایان خود این حد فاصل را رعایت کنید ، به طور مشخص آنها را ناراحت می کنید . واکنش شما احتمالا به گونه ای است که انگار آن شخص می خواهد با چنگ زدن به صورت شما ، شما را مرعوب خود سازد .

دایره دوم ، حدود شش پا از شما فاصله دارد . این فاصله ی مناسبی است که باید با همتایان تجاری و یا آشنایان خود رعایت کنید . وقتی می خواهید موثر باشید ، در این حد فاصله از طرف مقابل قرار بگیرید ، نه نزدیک تر و نه دورتر .

دایره سوم ، هشت تا ده پا از شما فاصله دارد . این دایره حفظ ایمنی و حمایت از خود است که آن را با غریبه ها لحاظ می کنید . هر حرکت ناگهانی از سوی کسی که او را نمی شناسید ، می تواند شما را ناخودآگاه هوشیار و گوش به زنگ کند.

 
ابزار شما برای تأثیر گذاری بر دیگران

این بار که با کسی حرف می زنید ، همه ی بدنتان را به سمت او بچرخانید و به او توجه کامل کنید . اگر به حالت نشسته هستید ، به سمت او متمایل و خم شوید ،انگار می خواهید به تک تک کلمات او چنگ بیندازید . به دهان و چشمان او نگاه کنید ، سمت نگاهتان را روی چشمان او عوض کنید .

وقتی ایستاده اید ، مراقب منطقه ی امن و راحت طرف مقابل باشید . مستقیما روبه روی او قرار بگیرید، از او دو تا چهار پا فاصله بگیرید و وزن خود را کمی به سمت جلو متمایل کنید . اگر حرف جالبی می زنند ، به حالت راحت بنشینید و بدنتان را کمی به عقب متمایل نمایید . این گونه ، به طرف مقابل می گویید که دارید به حرفهایش گوش  می دهید و به شنیدن علاقه مند هستید .

همه ی این علائم نشان می دهند که شما مایل به حرف زدن با  دیگران هستید . این روشها و رعایت این فنون ، به دیگران احساس خوشایندی می دهد .
علامت ششم : زبان تنی که باید از آن اجتناب کنید

درست همان طور که زبان تن مثبت به جاذبه ی شما می افزاید . بعضی از حالات تن به شکل منفی ، روی دیگران تأثیر می گذارد . بسیاری از شنوندگان ناشی از این حالات منفی برخوردارند .  ممکن است شما هم ناخواسته از این حالت ها استفاده کنید.اگر این طور است ، سعی کنید در آینده از این موضع گیریهای تن اجتناب نمایید:

کسانی که از مهارتهای گوش دادن برخوردار نیستند ، به هنگام صحبت سرشان را به سمت کسی که حرف می زند نزدیک می کنند ، اما بدنشان را از او دور می سازند . معنای این طرز و حالت بدن ، این است که به صحبت های کسی که حرف می زند علاقه ندارند ، اما وانمود می کنند که این طور نیست .

پیام منفی دیگری که گیرایی شما را تخریب می کند این است که در صندلی خود فرو می روید ، انگار که می خواهید از کسی که حرف می زند فاصله بگیرید . یکی از بهترین راه های برخورد با این موقعیت این است که راست و قائم بنشینید و بگذارید که پشت شما پشتی صندلی را لمس کند .

اشخاص اغلب در حال گوش دادن به حرف دیگران ، دچار اشتباه می شوند که دستهایشان را روی سینه تا می کنند . ( یعنی همان  دست به سینه نشستن ) . کسی که صحبت می کند ، این رفتار را به حساب آن می گذارد که شنونده علاقه ای به حرفهای او ندارد . برای اجتناب از این موقعیت ، دستهایتان را از هم باز کنید و علاقه واقعی از خودتان نشان بدهید .

به رفتار دیگران نگاه کنید . وقتی یک یا چند علامت منفی را ملاحظه کردید ، شنونده در سطح ناهشیار به این نتیجه می رسد که شما یا علاقه ندارید ، و یا کاملامخالف این حرفها هستید . در روابط شخصی به خصوص در منزل ، این علامتها ممکن است نشان دهنده این موضوع باشد که طرف مقابل از چیزی ناراحت است و نمی تواند به شما توجه کند تا اینکه این موضوع به کلی از بین برود .

مطالعات انجام شده  درباره ارتباطات موثر   به این نتیجه رسیده اند که: " در گفت و گوهای رودر رو ، زبان تن شما 55 درصد پیامتان را مخابره می کند . لحن صدا هم 38 درصد پیام را مخابره می کند ، و این در حالی است که کلمات تنها 7 درصد پیام را مخابره می کنند . به واقع ، حیرت انگیز است که دیگران چگونه به سرعت زبان تن شما را می خوانند و درباره تان نتیجه گیری می نمایند . به همین دلیل است که همیشه باید نسبت به آنچه می گویید ، آگاه باشید ."

به نظر می رسد که زنان در مقایسه با مردان نسبت به زبان تن حساس ترند . گفته می شود زنان می توانند 10 دقیقه در یک جمع حضور داشته باشند و بعد از آن درباره ی همه آنها نظر بدهند . اما ممکن است مردها ساعتهای متمادی در مجلسی باشند و نتوانند درباره روابط میان حاضران اظهار نظر کنند .

وقتی آمادگی آن را دارید که خودتان را متعهد نشان دهید و یا می خواهید با حرفی که می زنند موافقت کنید ، از عبارت « بله ، صد در صد » یا « من موافقم » یا « دقیقا زدی به خال » استفاده می نمایید . در این زمان ، تبدیل به یکی از متعهدین در گفت و گو می شوید

ابزار شما برای تأثیر گذاری بر دیگران : مراقب زبان تن خود در خانه و محیط کار باشید . سعی کنید پیام مثبتی از صحبت ، حرارت و توجه ، با توجه به نقشی که نشسته یا ایستاده اید ، مخابره کنید . متوجه زبان تن دیگران باشید و بدانید که چه پیامی مخابره می کنند . صدای تلویزیون خود را کم کنید و تشخیص بدهید که بازیگران در واقع چه می گویند و چه منظوری دارند.

 
علامت هفتم : اطمینان خاطر دادن صوتی

حتما متوجه شده اید که مستمعین فعال و پویا ، همیشه از خود صداهایی مانند « آها » ، «اوه » « اوم » و یا صداهای دیگر ساطع می کنند . اینها را " اطمینان خاطر " یا " قوت قلب دادن های صوتی " می گویند . این اصوات نشانه ی آنند که شما به خوبی  توجه می کنید .

این اشخاص به راحتی شناسایی می شوند و کسانی که صحبت می کنند ، قدر آنها را به خوبی می دانند . آنها بهره گیرایی شما را افزایش می دهند .

ابزار شما برای تأثیر گذاری بر دیگران: از خود صداهای قوت قلب دهنده و اطمینان بخش به هنگامی که به صحبت دیگران گوش می دهید ، ایجاد کنید . از غریزه خود استفاده کنید و ببینید در چه مواقعی ایجاد این اصوات ضرورت دارند .

قوت قلب دادن صوتی را با تماسهای چشمی و سر تکان دادن تکمیل کنید . اینها به کسی که حرف می زند در واقع می گویند که به حرفهای او گوش می دهید . اگر کسی که صحبت می کند بیشتر به هیجان آمد ، صدای صوتی خود را بلند تر کنید تا شدت علاقه خود را بیشتر نشان دهید .

 
علامت هشتم :  اطمینان خاطر دادن کلامی

قوت قلب و اطمینان خاطر دادن صوتی برای گیرایی و نفوذ بر اشخاص ضرورت دارد . اما اگر آنها را با اطمینان خاطر دادن کلامی ترکیب کنید ، اثر بخشی آنها را دو برابر می کنید . تماس چشمی ، سوسو زدن ، متمایل کردن بدن و سر به علامت تأیید پایین آوردن ، تأثیر قابل ملاحظه ای بر اشخاص بر جای می گذارد . اما وقتی اطمینان خاطر دادن صوتی و کلامی را با هم ترکیب می کنید، تبدیل به یک گفت و گو کننده پر جذبه و گیرا می شوید.
ارتباط با دیگران

اولین نوع اطمینان خاطر دادن کلامی در برگیرنده ی کلمات و عبارات غیر متعهدانه است . از آن جهت متعهدانه نیست زیرا این لزوما بدین معنا نیست که با حرفی که زده می شود موافق هستید . کلمات یا عباراتی از قبیل «که این طور ! » « راستی ؟ » ، « پس این طور !» به دیگران اطمینان خاطر می دهد که شما به حرفهای آنها گوش می دهید ، اما بی طرف هستید . کلمات یا عبارات غیر متعهدانه ، اطمینان خاطر دهنده های مودبانه هستند و فضای صحبت را به هنگام صحبتهای خودمانی پر می کنند. وقتی آمادگی آن را دارید که خودتان را متعهد نشان دهید و یا می خواهید با حرفی که می زنند موافقت کنید ، از عبارت « بله ، صد در صد » یا « من موافقم » یا « دقیقا زدی به خال » استفاده می نمایید . در این زمان ، تبدیل به یکی از متعهدین در گفت و گو می شوید.

 
ابزار شما برای تأثیر گذاری بر دیگران : از تأیید و تصدیق های صوتی و کلامی در مکالمات روزانه ی خود استفاده کنید . به خصوص وقتی تلفنی حرف می زنید ، این قاعده را رعایت نمایید . وقتی می خواهید جانب بی طرفی را رعایت نمائید ، از تأیید های صوتی استفاده کنید . اما وقتی می خواهید موافقت خود را با موضوعی نشان دهید ، بیشتر تأیید های کلامی استفاده نمایید.

 
سرور حاجی سعید

بخش خانواده ایرانی تبیان

مطلبهای مرتبط

سازمان ملل، نگران دیرشدن ازدواج مردم دنیاست

سازمان ملل، نگران دیرشدن ازدواج مردم دنیاست

ماهنامه همشهری تندرستی: در سال 1983 براساس توصیه شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل، کمیسیون توسعه اجتماعی از دبیر کل این سازمان تقاضا کرد که اقداماتی برای ارتقای آگاهی در زمینه مشکلات و نیازهای خانوا ...
خیانت و زندگی مشترک

خیانت و زندگی مشترک

وب‌سایت زنان امروز: تحقیقات جهانی نشان می‌دهند که به طور متوسط حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد از زوج‌ها به یکدیگر خیانت می‌کنند. البته اگر ترس خیانت‌کنندگان از علنی شدن موضوع و همچنین موا ...
بچه‌ها در مهد کودک نابود می‌شوند

بچه‌ها در مهد کودک نابود می‌شوند

وب‌سایت ترجمان: امروزه اگر به یک کلاس پیش‌دبستانی قدم بگذارید، احتمالاً با چیزی مواجه خواهید شد که ما مربیان محیط آکنده از تصاویر چاپی می‌نامیم: دیوارهایی با نمودارهای الفبا، پوسترهای آ ...
چه زمانی به یکدیگر کمک نکنیم؟

چه زمانی به یکدیگر کمک نکنیم؟

هفته نامه امید جوان - احسان محمدی فاضل: در فرهنگ ایرانی همیشه کمک کردن، گرفتن دست دیگری و پیشقدم بودن برای یاری رساندن تحسین می شود. به همین دلیل شاید برخی خرده بگیرند که چرا وقتی «کمک» ...

دسته بندی مطالب

آمار سایت

نمایش همه
علاقه مندی ها ()